sobota, 8 czerwca 2013

ZUPA KREM Z KUKURYDZY

Kolejny dietetyczny obiadek to zupa krem z kukurydzy z gotowanym skrzydełkiem




Składniki:


-        1 puszka kukurydzy
-        2 skrzydełka
-        1 marchewka
-        1 pietruszka
-        1/4 selera
-        Kawałek pora
-        2 kromki razowego chleba
-        Bazylia
-        Sól
-        Pieprz

Skrzydełka gotujemy zbieramy szumowiny. Warzywa obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy wywar, doprawiamy sola i pieprzem. Gdy warzywa w wywarze są półmiękkie dodajemy kukurydzę. Całość gotujemy jeszcze ok. 10 min. Zupę miksujemy i doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami z chleba razowego i liściem bazylii oraz kilkoma ziarnami kukurydzy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz