Został mi w lodówce jeszcze kawałek
oscypka, chciałam go jakoś wykorzystać i pomyślałam, że świetnie nada się do fileta
z kurczaka
Składniki ( ilość składników zależy od tego
na ile osób przyrządzamy potrawę)
- Filet z kurczaka
- Pomido
- Kawałek oscypka
- Bazylia
- Zioła prowansalskie
- Sól
- Filet z kurczaka
- Pomido
- Kawałek oscypka
- Bazylia
- Zioła prowansalskie
- Sól
Filet z
kurczaka delikatnie rozbijamy, solimy go, układamy na nim 2 -3 plasterki
pomidora, posypujemy ziołami prowansalskimi, na to ścieramy oscypka i
posypujemy świeżą, pociętą bazylią. Całość zapiekamy na blaszce posmarowanej
delikatnie olejem w piekarniku około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180-
200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz