wtorek, 13 sierpnia 2013

FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z OSCYPKIEM

Został mi w lodówce jeszcze kawałek oscypka, chciałam go jakoś wykorzystać i pomyślałam, że świetnie nada się do fileta z kurczaka


Składniki ( ilość składników zależy od tego na ile osób przyrządzamy potrawę)

-        Filet z kurczaka
-        Pomido
-        Kawałek oscypka
-        Bazylia
-        Zioła prowansalskie
-        Sól


Filet z kurczaka delikatnie rozbijamy, solimy go, układamy na nim 2 -3 plasterki pomidora, posypujemy ziołami prowansalskimi, na to ścieramy oscypka i posypujemy świeżą, pociętą bazylią. Całość zapiekamy na blaszce posmarowanej delikatnie olejem w piekarniku około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz