Uwielbiam lato, bo to czas gdzie pysznych, świeżych warzyw jest pod
dostatkiem, później będę martwic, co gotować, ale teraz można kombinować na
wiele sposobów. Te najprostsze - najlepsze, więc dziś kolejna odsłona mizerii.
Może być jako dodatek do obiadu, ale również jako podwieczorek, śniadanie…
Składniki - ich ilość zależna
od ilości osób, lub ochoty na jedzenie )
U mnie to:
-
4 ogórki
-
2 pomidory
-
Cebula cukrowa
-
Pół pęczka szczypiorku
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
Sól
-
Pieprz
Ogórki obieram i kroję na plasterki, cebulę i szczypiorek drobno kroję,
dodaję do ogórków, pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroje i dodaję do
reszty. Solę i pieprzę do smaku, dodaję jogurt i całość mieszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz