wtorek, 9 lipca 2013

MIZERIA 2

Uwielbiam lato, bo to czas gdzie pysznych, świeżych warzyw jest pod dostatkiem, później będę martwic, co gotować, ale teraz można kombinować na wiele sposobów. Te najprostsze -  najlepsze, więc dziś kolejna odsłona mizerii. Może być jako dodatek do obiadu, ale również jako podwieczorek, śniadanie…



Składniki -  ich ilość zależna od ilości osób, lub ochoty na jedzenie )
U mnie to:
-        4 ogórki
-        2 pomidory
-        Cebula cukrowa
-        Pół pęczka szczypiorku
-        1 łyżka jogurtu naturalnego
-        Sól
-        Pieprz

Ogórki obieram i kroję na plasterki, cebulę i szczypiorek drobno kroję, dodaję do ogórków, pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroje i dodaję do reszty. Solę i pieprzę do smaku, dodaję jogurt i całość mieszam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz