Z indyka bardzo, naprawdę
bardzo rzadko coś robię, głównie pewnie z uwagi jednak na jego cenę, ale z uwagi na chorobę męża, nadrabiam teraz zaległości.
Składniki
-
0, 5 kg fileta z indyka
-
1
papryka słodka ( u mnie czerwona)
-
1
cebula
-
1 mała
cukinia
-
2
pomidory
-
10 –
15 dag fasolki szparagowej
-
80 g koncentratu pomidorowego
-
Natka pietruszka
-
Sól
-
Pieprz
-
Ew. vegeta
Mięso z indyka pokroić w
kostkę, obsypać delikatnie solą i obsmażyć na rozgrzanej patelni grillowej. Cebulę
posiekać, lekko podsmażyć w garnku, dodać do niej pokrojone w kostkę papryki,
cukinię oraz fasolkę. Następnie przełożyć do nich mięso. Pomidory sparzyć,
obrać ze skórki, pokroić i również dodać do warzyw. Podlać odrobiną. Dusić na
małym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie( 30 – 40 min). Jeśli woda
wyparuje dolać jej jeszcze trochę. Pod koniec duszenia dodać koncentrat
pomidorowy. Leczo doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Leczo podałam z kaszą gryczaną.
Leczo podałam z kaszą gryczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz