Pogoda
zdecydowanie nie sprzyja gotowaniu. Jednak coś jeść trzeba, najlepiej coś na
szybko, aby za długo nie stać przy garach. Najlepiej sprawdzają się wszelkiego
rodzaju surówki. Dlatego proponuje do obiadu surówkę z włoskiej kapusty.
Składniki
-
Mała włoska
kapusta
-
3
zielone ogórki
-
3 – 4
rzodkiewki
-
2 – 3
młode marchewki
-
1
cebula
-
Sól
Sos
-
3 – 4
łyżeczka oleju (oliwy z oliwek)
-
1
łyżeczka octu winnego
-
1
łyżeczka przyprawy Skworcu (pomidory z czosnkiem i bazylią)
Kapustę
poszatkować, ogórki obrać i pokroić w półplasterki, cebulę drobno pokroić,
marchewki obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, rzodkiewki umyć i pokroić
w drobną kostkę, całość posolić. Przygotować sos, wymieszać wszystkie
składniki, zostawić na 5 minut, polać surówkę i dokładnie wymieszać.
OCZYWIŚCIE PODANA TU PANIEROWANA MORTADELA ZDECYDOWANIE ODPADA - ale surówka jak najbardziej dla cukrzyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz